El Jutjat Social número 22 de Barcelona ha donat parcialment la raó a nou dels treballadors de l’edició de Catalunya d’El País acomiadats el novembre del 2012, i ha resolt que l’empresa els indemnitzi amb 857.687,35 euros més, que se sumarien als 448.672 que ja van rebre en el seu moment.

Els nou extreballadors van denunciar per acomiadament improcedent l’empresa, que els havia indemnitzat amb el mínim que marca la reforma laboral, 20 dies per any treballat i un topall de 12 mensualitats. La sentència considera que els acomiadaments sí van ser procedents, però fa valer l’acord de juny del 2011 (abans de la reestructuració del grup i de la reforma laboral) on Prisa es comprometia a pagar indemnitzacions de 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats en cas d’acomiadaments. El Jutjat considera que l’acord era vigent quan es va executar l’ERO.

Tot i que l’empresa pot apel·lar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, cal recordar que, recentment, el Tribunal Suprem ja va resoldre en un mateix sentit quan Prisa va recórrer una sentència favorable als treballadors de l’àrea corporativa acomiadats.

A més, encara hi ha pendents més demandes interposades en els mateixos termes, tant per altres extreballadors d’El País com d’altres empreses del grup.