La comissió de Cultura del Parlament de les Illes Balears va aprovar la setmana passada una proposició no de llei que insta el Govern espanyol a assegurar la reciprocitat entre els mitjans audiovisuals públics dels territoris de parla catalana.

Per una banda, el text insta el Govern espanyol a assignar un nou múltiplex i a ampliar l’espai radiofònic als territoris de parla catalana. En paral·lel, es demana que modifiqui les normatives actuals per adaptar la TDT a la realitat plurilingüística de l’Estat sense segmentar comunitats d’una mateixa llengua.

A més, la proposició reclama al Govern espanyol que possibiliti la creació d’un organisme que agrupi els mitjans públics perquè actuï de manera solidària en defensa dels interessos de la comunitat lingüística.

El Parlament també convida el Govern balear a assumir l’objectiu de la reciprocitat i a treballar amb el Govern espanyol per fer-la possible. Igualment, se l’insta a treballar amb la Generalitat Valenciana per implementar la reciprocitat entre IB3 i À Punt.

La proposició no de llei va ser aprovada amb els vots favorables de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca (els grups que van presentar la proposta), PSIB, Podem i el Pi; mentre que el PP es va abstenir, i Ciutadans no va comparèixer a la comissió.