El Parlament de Catalunya ha renovat aquest estiu tots els equips audiovisuals amb l’objectiu de produir, emetre i difondre el senyal institucional de televisió en alta definició de totes les sessions i els actes públics que acull la institució. D’aquesta manera, podrà oferir una producció de més qualitat i adaptada a les necessitats actuals. La intervenció també comportarà millores en les emissions en directe al web i a l’arxiu audiovisual de la cambra.

Les emissions en HD s’estrenaran el 10 de setembre amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament, en la categoria d’or, a Carola Rackete, de l’ONG Sea Watch, i Òscar Camps, de Proactiva Open Arms.

Els equips que s’han renovat durant aquest estiu eren majoritàriament del 2002, any en què el Parlament va començar a produir el senyal institucional de TV. Fins ara tota la producció audiovisual es feia en definició estàndard.

La renovació

Els treballs de renovació han consistit en l’adaptació a l’alta definició del saló de sessions, les sales de comissions, els respectius controls de realització, l’equipament d’enregistrament de vídeo i àudio, i la infraestructura de comunicacions i de transport de senyals. La nova instal·lació permet l’emissió simultània de fins a sis senyals de televisió en HD. A més, el nou sistema fa possible l’enregistrament simultani de fins a 26 senyals de televisió i fins a 12 senyals només d’àudio.

Per tal de supervisar el funcionament de la instal·lació, s’ha dotat l’àrea de l’audiovisual d’un control central des d’on es gestionarà el tràfic i la commutació de senyals o l’enregistrament de vídeo i àudio, entre d’altres.

La renovació també inclou millores en les emissions en directe pel web del Parlament, les quals ja no estaran limitades a tres emissions simultànies com fins ara, i també pel que fa a la descàrrega de vídeos.

Un cost de 3,2 milions

La mesa del Parlament va adjudicar el subministrament i la instal·lació dels nous equips per emetre i difondre el senyal audiovisual en HD a Telefónica Servicios Integrales (per 2.432.390,08 euros, IVA inclòs), i l’obra civil per adequar els espais afectats a Eurocatalana Obres i Serveis (per 765.306,02 euros).

Actualment, la cambra catalana produeix a l’any més de 1.500 hores d’emissió en directe de sessions de plens, comissions i de la resta d’òrgans parlamentaris, així com d’actes institucionals i rodes de premsa dels grups i subgrups parlamentaris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram