Els periodistes podran accedir de nou al Parlament a partir del 15 de juny, coincidint amb la represa de l’activitat presencial de tots els òrgans de la cambra. El retorn, inicialment previst per al setembre, s’ha avançat per l’evolució favorable de la pandèmia del coronovirus, però es realitzarà de manera gradual i amb restriccions, respectant les mesures de seguretat per prevenir contagis.

En concret, a partir de dilluns, els dies amb activitat parlamentària i rodes de premsa podrà accedir a la cambra un periodista per mitjà fins a un aforament màxim de 45 persones. Per entrar s’hauran de sotmetre al control de temperatura i a l’interior l’ús de mascareta serà obligatori.

Per norma general, els periodistes hauran de seguir tota l’activitat pública convocada als espais destinats als mitjans: sala de rodes de premsa, sala de treball per a agències i premsa escrita, i cabines i espais per a ràdios i televisions. A causa de les limitacions d’aforament, però, encara no es podrà accedir ni a la tribuna de premsa del saló de sessions ni als espais reservats de les sales de comissions. També es facilitarà l’accés als representants dels mitjans que tinguin concertades entrevistes amb els diputats, sempre que l’aforament i les condicions d’espai ho permetin.

Cobertura gràfica a càrrec d’agències i TV públiques

De moment els fotògrafs i les càmeres de televisió encara no podran accedir al Parlament de forma generalitzada per les limitacions d’aforament i per garantir les distàncies interpersonals. Amb tot, per garantir la cobertura gràfica, l’Agència Catalana de Notícies i l’Agència Efe, d’una banda, i Televisió de Catalunya i TVE, de l’altra, assumiran els serveis pool per facilitar fotografies i vídeos al conjunt dels mitjans.

A partir del juliol, sempre que l’evolució de la pandèmia es mantingui favorable, s’intentarà que puguin accedir al Parlament fotògrafs i càmeres de televisió d’altres mitjans, encara que sigui per torns.