La comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat sol·licitar la compareixença del president de Ciutadans, Albert Rivera, perquè informi sobre les seves “valoracions” respecte a l’ens públic.

La sol·licitud ha estat presentada per ERC, que ha argumentat la petició perquè Rivera “ha mentit de manera reiterada i malintencionada” TV3 i els seus professionals, ha assenyalat la diputada Raquel Sans, qui ha convidat el líder de Cs a “desdir-se, retractar-se i demanar disculpes per aquestes falses acusacions”.

Sans ha recordat que Ciutadans havia “atacat” els mitjans públics pràcticament des d’abans de crear-se el partit d’una manera “ferotge, partidista i malintencionada” que dificulta la feina dels periodistes.

La compareixença s’ha aprovat amb els vots favorables d’Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP, i l’abstenció de la resta.

Cs s’han abstingut per estar en desacord amb l’argumentació de la petició, però s’han mostrat molt favorables a la compareixença d’Albert Rivera. “Estarà encantat”, ha ratificat Ignacio Martín Blanco. “Vindrà aquí a explicar de forma fefaent i perfectament clara quins són els elements que ens permeten dir que TV3 s’ha convertit en un aparell de propaganda al servei de la causa separatista”, ha avançat el diputat de Cs.

Refusada la compareixença de Llorach, Sanchis i Gordillo

Per altra banda, la comissió ha rebutjat la sol·licitud d’una sessió informativa amb la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach; el director de TV3, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, sobre el seu processament judicial per la publicitat del referèndum de l’1-O. La petició de Ciutadans ha rebut el vot contrari de la resta de partits i l’abstenció de Catalunya en Comú Podem.

La votació s’ha produït al final d’una sessió de control en què Cs ha adreçat nombroses preguntes al respecte (malgrat no estar en l’ordre del dia). De fet, el principal argument per rebutjar la sol·licitud és que Llorach, Sanchis i Gordillo ja compareixen mensualment per sotmetre’s a les preguntes dels diputats, com ha passat aquest divendres.