El grup Zeta i El Periódico treballen per endegar un projecte radiofònic d’àmbit català, per a la qual cosa s’han presentat al concurs públic de 23 llicències de ràdio endegat pel CAC al maig, el qual va rebre un total de 221 sol·licituds de 41 licitadors diferents.

La confirmació l’ha realitzada Zeta en una nota de rectificació enviada a Crònica Global, que aquest mateix dimarts havia publicat que El Periódico s’havia aliat amb el diari Ara per obtenir les 23 llicències. El grup editor, però, ho ha rebutjat rotundament.

Segons el digital, l’Ara proveiria els continguts del nou mitjà radiofònic i el seu editor, Antoni Bassas, seria “l’estrella” del projecte. A més, afirmava que aquests moviments comptarien amb el “beneplàcit personal” del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i que ja s’estava “pressionant les instàncies corresponents” per obtenir el màxim número de freqüències, especialment el 91.0 de Barcelona.

Malgrat Crònica Global publica el desmentiment de Zeta, que nega haver establert aliances mediàtiques i polítiques “de cap tipus”, el digital insisteix que “diferents fonts” consultades “reafirmen” la seva informació.

Cal recordar que el Consell de l’Audiovisual ha de resoldre el concurs en un màxim de sis mesos a comptar des de que es va publicar la convocatòria al DOGC, el 30 de maig; és a dir, com a tard el 30 de novembre. Amb tot, malgrat la intenció és enllestir-ho abans, la normativa contempla eventuals ampliacions del termini.