L’editora d’El Periódico de Catalunya i el comitè d’empresa han acordat sortir de l’expedient de regulació temporal d’ocupació implementat des de 2013. L’acord consolida les rebaixes salarials imposades aquell any, d’una mitjana del 13%, i recupera la jornada ordinària de treball, que fins ara era del 90%, segons explica ElNacional.cat. L’assemblea de treballadors va aprovar l’acord per 60 vots a favor, 29 en contra i 11 abstencions.

Entre altres contrapartides, s’estableix una indemnització millorada per acomiadament o baixa voluntària de 26 dies de sou per any, amb un màxim de 16 mensualitats. L’acord deixa per més endavant consensuar l’escalat de la “consolidació” salarial. També s’inclouen quatre dies lliures més per assumptes propis i una indemnització general de 300.000 euros que es distribuirà com decideixi la plantilla.

L’acord entre ambdues parts també inclou dues clàusules genèriques. Una assenyala que l’empresa “vetllarà pel manteniment de l’ocupació sempre que les circumstàncies no s’agreugin o posin en risc la seva viabilitat”. L’altra apunta que “si es donen les circumstàncies econòmiques suficients, es valorarà la possibilitat d’una revisió salarial referenciada a l’IPC”.

Fonts del comitè d’empresa expliquen al digital que l’acord “dona estabilitat de cara al futur del diari”, ja que la reducció salarial que s’executava des de 2013 “ja una situació estructural”, i defensen considerar-ho “dins la situació actual del sector i la situació sanitària”. A més, recorden que l’ERTO s’hauria mantingut com fins ara, però el nou director, Albert Sáez, “no ho ha volgut, perquè té plans de futur i necessita estabilitat. Tenim una oportunitat de sortir-nos-en”.

Des de l’editora només es remarca que “els Moll no volen confrontació sinó acords”, deixant enrere la conflictivitat laboral viscuda amb l’anterior direcció de Grupo Zeta.