El teatre de la Biblioteca de Catalunya acull dilluns, a les 19 h, la taula rodona El periodisme cultural avui, organitzat per l’associació Amics de La Perla 29. La sessió pretén analitzar i reflexionar sobre el canvi de paradigma i la transformació digital que viu la professió.

La taula de debat comptarà amb la participació de Santi Fondevila, periodista cultural i crític de teatre a l’Ara i Time Out; Juan Carlos Olivares, crític teatral i coordinador de l’Àgora Lliure-UPF del Teatre Lliure; Aída Pallarés, periodista cultural especialitzada en arts escèniques, sotsdirectora de la revista Entreacte; Oriol Puig Taulé, historiador de l’art i cronista cultural a Núvol, i Laura Serra, cap de cultura a l’Ara; amb Oriol Broggi, director de La Perla 29, com a moderador.

Durant la sessió es plantejaran diversos interrogants: què és el periodisme cultural avui? Com ha afectat el canvi de paradigma, la fragmentació de canals i la democratització de l’opinió pública? Com situar-se davant de tota aquesta revolució i com dimensionar tot el contingut que es genera? Com arriba actualment la informació cultural al públic? Hi ha un públic concret per a cada canal/suport informatiu? Com conviuen ara el paper i el món digital? Com se sumen aquí les xarxes socials? Què se’ls demana als periodistes? Com adaptar-se al nou paradigma?