La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha condemnat el periodista Antonio Alemany a retornar al Govern part d’una subvenció atorgada per posar en marxa l’Agència Balear de Notícies. En concret, Alemany haurà de reintegrar 174.554 euros del gairebé mig milió que li va concedir el 2006 l’Executiu de Jaume Matas.

D’aquesta manera, el TSJIB rebutja el recurs presentat per Alemany contra la resolució adoptada fa dos anys pel Govern de José Ramón Bauzá per no haver justificat degudament l’ajut. La decisió es va argumentar basant-se en la sentència de l’Audiència Provincial que el periodista va utilitzar l’Agència Balear de Notícies per carregar a l’administració despeses alienes a l’activitat subvencionada.

Antonio Alemany va ser condemnat a dos anys i tres mesos de presó per prevaricació, malversació i falsedat en document mercantil en el primer judici del cas Palma Arena. Matas també va ser condemnat per beneficiar el periodista com a retribució per escriure-li els discursos entre 2003 i 2007, quan era president.