El periodista Joan Maria Piqué Fernández ha estat nomenat nou director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica d’Acció Exterior de la Generalitat, en dependència de la consellera Victòria Alsina. En la darrera legislatura Piqué va assumir responsabilitats tant en l’àrea de comunicació de la Conselleria d’Interior com en la d’Empresa.

Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra, Piqué ha estat assessor en projectes de comunicació del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i cap de l’Oficina de Comunicació del conseller Miquel Buch al Departament d’Interior.

També va ser coordinador de comunicació internacional al Departament de la Presidència del Govern del president Quim Torra i director del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques ‘Eugeni Xammar’ a l’Executiu del president Carles Puigdemont.

Prèviament, Josep Maria Piqué va ser director de comunicació i premsa del president Artur Mas, de qui també ho va ser durant l’oposició com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Com a periodista, Piqué havia exercit la professió al diari Avui, el Diari de Tarragona, l’agència Europa Press i La Gaceta de los Negocios, entre d’altres, després d’haver-se format a El Periódico de Catalunya, The Miami Herald-El Nuevo Herald i La Mañana.