El corresponsal de l’agència Efe a Tailàndia, Jordi Calvet, va resultar ferit la nit de dimarts per la metralla d’una bomba quan cobria l’escenari d’una altra explosió en el marc dels enfrontaments a Bangkok entre manifestants antigovernamentals i forces de seguretat. El periodista de Sant Celoni va ser hospitalitzat per extreure-li petites restes de metralla al braç, però ja ha tornat a la feina, segons va explicar ell mateix a aguaita.cat.

Amb Calvet també van resultar ferits quatre reporters de mitjans tailandesos. La Federació Internacional de Periodistes (IFJ) ha reclamat al Govern el país més seguretat per als professionals de la informació. En els enfrontaments de dimarts a la nit, van morir almenys quatre persones i més de 60 van resultar ferides.

“Aquests incidents mostren clarament el perill que segueixen suportant els reporters que cobreixen les lluites polítiques a Tailàndia, i aquest perill es veu tristament agreujat per la impossibilitat dels periodistes que exerceixen al país per obtenir una armilla corporal a causa de la legislació, que prohibeix als ciutadans o estrangers que tinguin o portin armilles antibales”, ha denunciat l’IFJ.

Al gener, l’organització ja havia demanat a les autoritats tailandeses la introducció d’un sistema de via ràpida perquè els periodistes es puguin equipar amb proteccions legalment mentre informen dels conflictes.

A més, l’IFJ recomana als professionals que siguin conscients de la situació de perill i que planifiquin amb “anticipació” abans de sortir a informar sobre el conflicte.