Imatge de l’exposició: Flamenco Queer al bar La Federica del Poble-sec (foto: Martí Fradera).

Deu centres cívics de Barcelona (un per districte) acolliran els propers mesos Altres escenaris possibles, una exposició itinerant ideada pel periodista Nando Cruz, autor de la sèrie de reportatges homònima publicada a El Periódico entre 2016 i 2020, i desenvolupada amb el fotògraf Martí Fradera i la dissenyadora d’exposicions Ada Sbriccoli.

Altres escenaris possibles té una doble finalitat. D’una banda, mostrar la riquesa i la diversitat musical dels diferents barris, tot visibilitzant espais que potser són desconeguts per al propi veïnat. I de l’altra, reinvindicar aquest teixit cultural de base i convidar la ciutadania a gaudir-lo, enfortir-lo i ampliar-lo.

La primera parada de l’exposició és el Centre Cultural Albareda, on es pot visitar fins al 20 de febrer. Posteriorment serà el torn del Centre Cívic Fort Pienc (16 de febrer – 20 de març); el Centre Cívic Casa Orlandai (23 de febrer – 27 de març); el Centre Cívic La Sedeta (24 de març – 24 d’abril); el Centre Cívic Can Deu (31 de març – 1 de maig); el Centre Cívic Matas i Ramis (28 d’abril – 28 de maig); el Centre Cívic Convent de Sant Agustí (5 de maig – 5 de juny); el Centre Cívic Besòs (2 de juny – 30 de juny); el Centre Cívic Can Basté (9 de juny – 9 de juliol), i el Centre Cívic Trinitat Vella (5 de juliol – 30 de juliol).

Cada exposició compta amb una vintena de fotografies d’una vintena d’espais musicals: bodegues, parcs, centres cívics, escoles, associacions culturals, bars, ateneus, cinemes, festes majors o qualsevol mena d’esdeveniment. Deu d’aquestes imatges seran les mateixes en tots els centres cívics, i les altres deu seran diferents, amb escenaris pertanyents al barri o el territori proper on es presenta l’exposició.

Cada fotografia es complementa amb tres codis QR que donen accés a llegir l’article publicat a El Periódico, descobrir més fotografies d’aquell espai, i veure un fragment de vídeo de l’actuació que s’hi va celebrar el dia que es va fer el reportatge.

A més de l’exposició itinerant, hi ha una web on es poden consultar els més de 90 reportatges i els centenars de fotografies que componen la mostra. La intenció és que el mapa d’Altres escenaris possibles creixi amb la informació recopilada en els diferents centres cívics que acolliran l’exposició.