Ho va insinuar el cap de setmana i ho va confirmar aquest dilluns. El president del PP balear, José Ramón Bauzá, va anunciar que, en cas que el seu partit guanyi les eleccions, tancarà TV Mallorca, que depèn del consell de l’illa. A més, es va mostrar partidari de fer entrar capital privat a IB3.

En declaracions a la COPE, Bauzá va avançar que si el PP mana a les Balears “redimensionarà” els mitjans de comunicació públics, perquè “no es pot gastar el que no es té”. Segons va assegurar, TV Mallorca es tancaria “fent les coses bé”, sense “cop de porta”, buscant “alternatives per als productors i afectat”.

Pel que fa a IB3, va assenyalar que ha de “reduir-se”, i que en un futur, “amb la legislació apropiada”, s’haurà de donar entrada a capital privat.

L’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) va reaccionar immediatament expressant la seva “indignació” per les manifestacions de Bauzá, que va titllar de “populistes”. APAIB va recordar en un comunicat que TV Mallorca dóna molts llocs de treball i suposa una gran dinamització per al sector audiovisual del territori.

“Si bé no estem en contra de buscar fórmules per reduir despeses que passin per vincular IB3 i TV Mallorca, apel·lem al sentit comú per a un sector que en els últims anys ha estat desafavorit amb reduccions de pressupost superiors al 60%”, va assenyalar l’associació.