El Partit Popular ha acusat RTVE de ser un “altaveu dels independentistes”, arran de l’entrevista que el programa Cafè d’idees de TVE Catalunya va fer dilluns al president Carles Puigdemont.

El Grup Parlamentari Popular al Congrés ha presentat una sèrie d’iniciatives dirigides a l’administradora provisional única de la corporació, Rosa María Mateo, entre les quals demana la seva compareixença “urgent i extraordinària”, a més de formular una bateria de preguntes al respecte.

El PP vol que Mateo expliqui en seu parlamentària “la política informativa que segueix RTVE en relació amb l’independentisme català, l’atenció prestada als seus canals i emissores a la causa separatista, i l’ús dels programes de TVE per servir de portaveu als polítics secessionistes”.

Segons la portaveu adjunta Macarena Montesinos, “no es pot fer més per complaure als socis de Pedro Sánchez i per estovar el suport als seus pressupostos per part dels separatistes”.

Montesinos recorda que recentment Mateo va destacar que “els catalans tenien dret a una oferta audiovisual alternativa i diferent a la que els ofereix TV3”, i etziba al respecte: “Ara ja sabem que aquest model alternatiu només passa per agradar a Madrid o Barcelona a l’independentisme català a través de RTVE”.