El PP ha denunciat davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona El matí de Catalunya Ràdio per La portada del passat dimarts, la secció on Mònica Terribas fa una interpretació personal de l’actualitat. Els populars afirmen que l’editorial “excedeix i afecta de manera clara la neutralitat informativa” del procés electoral i “té l’ànim de beneficiar unes determinades candidatures”.

En La portada del dia 28, Terribas va parlar en to irònic sobre la normalitat de la campanya, amb polítics a la presó i a l’exili, amb la Generalitat intervinguda econòmicament i sense autogovern. A més recordava que la Junta Electoral havia prohibit als mitjans públics referir-se al president de la Generalitat i als consellers com a tals, entre altres expressions, així com els llaços grocs en llocs oficials. En l’editorial, la periodista també ironitzava sobre l’ofensiva del Ministeri d’Hisenda per cobrar l’IVA de subvencions amb efectes retroactius al sector cultural i de l’audiovisual del país, inclosa la mateixa CCMA.

Per als populars, l’editorial de Terribas va vulnerar la LOREG, ja que “conculca els principis i valors que han de guiar l’actuació dels mitjans de comunicació públics durant el període electoral”.

El PP argumenta que La portada del 28 de novembre “no pot emparar-se en l’exercici de la llibertat d’expressió” i que “aquest tipus d’editorialitzar” vulnera el Llibre d’estil de la CCMA, quan diu: “Tot i que les portades poden tenir un estil més personal i informal que altres peces informatives, no hi podem expressar opinió. Sí que hi podem interpretar la realitat i fins i tot introduir-hi algun element valoratiu, sempre que mantinguem la imparcialitat de la informació”. En tot cas, obvia que la secció en qüestió és un editorial, malgrat el nom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram