El portaveu del PP a la comissió de control parlamentari de RTVE, Ramón Moreno, s’ha queixat al seu blog de la utilització que fa la cadena pública de la xarxa de microblogging com a font d’informació, ja que poden arribar a divulgar una notícia no contrastada com a certa sense que ho sigui.

Moreno fa referència explícita al Canal 24 Horas, que va donar la notícia de  la mort de l’exprimer ministre d’Israel, Ariel Sharon, citant com a font una piulada de Javier Solana, exsecretari general de l’OTAN. Però no havia estat així, motiu pel qual el popular convida a fer una “reflexió oportuna i sensata”.

“Malament està que un mitjà com TVE assumeixi qualsevol contingut que circuli a Twitter a les primeres de canvi com a alguna cosa fefaent i per molt Solana o el sursum corda que ho propagui”, apunta Moreno.

El dirigent popular que aquest no és un fet aïllat, i que, amb “molta freqüència”, periodistes de TVE assumeixen Twitter com a font d’informació “principal i inequívoca”. Segons ell, aquest és un risc que “cal evitar i corregir des de la prudència, la professionalitat i la qualitat informativa”, i recomana “tenir més present” el manual d’estil de RTVE.