“Un professional del periodisme com el senyor Joan Barril, que està dirigint un programa a la ràdio pública, pagada amb els impostos dels catalans, no pot ser alhora l’assessor del Sr. Duran i Lleida”. Així ho va assegurar aquest dilluns Alícia Sánchez-Camacho. La presidenta del PPC va qualificar-ho d’“escandalós” i va assegurar que ho denunciarà davant del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Sánchez-Camacho creu el fitxatge del conductor d’El cafè de la República com a assessor del candidat de CiU a les eleccions generals “trenca la pluralitat i l’objectivitat” que han de mantenir els mitjans públics catalans. “És escandalós que amb els impostos dels catalans s’estigui pagant una persona que està en una ràdio pública i que alhora pren partit per un candidat a les eleccions”, va assenyalar la líder del PP català.

Per la seva part, Duran i Lleida va defensar que Barril forma part del seu consell assessor “des de la seva independència”, i que les crítiques rebudes són “una dèria” que respecta però no comparteix.

Rodríguez troba “increïble” que la CCMA no n’hagi dit res

Dijous passat, el portaveu del PPC a la comissió de control de la CCMA, Santi Rodríguez, va acusar Josep Antoni Duran i Lleida d’utilitzar els mitjans públics en benefici propi. “Com ja havia estat habitual, CiU torna a confondre els interessos del seu partit amb les institucions públiques, de tots els catalans”, va assegurar el diputat, per a qui “la manca de neutralitat” dels mitjans públics “s’incrementa en períodes preelectorals”.

A banda, Rodríguez va denunciar “el silenci públic sobre aquest tema que introdueix més elements de dubte sobre la imparcialitat que se suposa han de mantenir els mitjans públics”. El popular va remarcar que “encara resulta més sorprenent que aquesta circumstància passi completament desapercebuda” per al consell de govern de la CCMA i per al seu president, Enric Marín. “És increïble que no hagin opinat al respecte quan això suposa una incompatibilitat flagrant entre la independència i imparcialitat exigible a un professional dels mitjans públics i la seva participació en la campanya d’un dels candidats”, va lamentar.