Després de l’enganxada entre la secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, i la periodista Ana Pastor a Los desayunos de TVE, ara ha estat la vicesecretària d’organització dels populars, Ana Mato, qui ha acusat la cadena d’imparcialitat, també des d’un mitjà públic com a altaveu: “Mai he vist tanta manipulació a TVE com ara”, va assegurar mato a En días como hoy, de RNE.

“Les televisions públiques mai han d’estar ni governades, ni dirigides, ni teledirigides pels governs, i en aquest cas crec que hi ha un abús de la utilització de la televisió pública per part del Govern”, va assegurar.

Segons va dir, una prova seria que hi ha temes que “no apareixen mai”, com el cas dels ERO falsos a Andalusia. Mato també va afirmar que li agradaria que fossin els mateixos professionals els que realitzessin els programes i que no tinguessin “cap trucada” del Govern “per dir ‘Has de donar o no has de donar aquesta informació’”. La vicesecretària del PP va afegir que ara, en plena campanya, serà més fàcil denunciar els fets davant la Junta Electoral Central, si fos el cas.

Queixa a Oliart

A banda, el Partit Popular preguntarà al president de RTVE, Alberto Oliart, en la propera compareixença a la comissió de control, per el “to agressiu” utilitzat per Ana Pastor durant l’entrevista a Cospedal, i li demanarà que prengui mesures.

El portaveu del PP a la comissió, Ramón Moreno, va acusar la periodista de “pèrdua de papers”, d’haver donat “un exemple absolut de falta de mesura”, i de “saltar-se el manual d’estil de RTVE des de la primera lletra”.