El Govern espanyol necessita cinc vots per poder tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat de 2018. Davant la negativa del PNB a donar el seu suport mentre continuï aplicant-se l’article 155 a Catalunya, el PP ha començat a pressionar el PSOE.

El dirigent popular Javier Maroto ha demant el seu suport com a contrapartida per haver deixat TV3 fora del 155. “El PP estava disposat a intervenir TV3, però el PSOE, a última hora, amb una esmena al Senat, ens va obligar a eliminar aquesta intervenció de TV3 per prestar el seu consentiment. Vam pensar que era millor estar tots junts i per això vam acceptar aquella esmena. Ara, als partits que vam impulsar el 155, els demanem aquesta responsabilitat”, va assenyalar dimecres en una entrevista a Onda Cero.

El vicesecretari de política social i sectorial del PP demana als socialistes “cinc vots a l’atzar” que se sumarien als suports de Ciudadanos, Coalición Canaria, UPN i Foro Asturias. Segons Maroto, el PSOE hauria de donar el seu suport als comptes públics perquè és una “política d’Estat”.