L’Associació de Productors Documentals ha obert la convocatòria de la sisena edició del Premi Pro-Docs al millor documental televisiu. La principal novetat és que el guardó s’obre a tot l’Estat, mentre que en les anteriors edicions es dirigia únicament a treballs produïts a Catalunya. L’altra novetat és que s’inclouen les plataformes digitals com a suport d’estrena.

Així doncs, poden optar al Premi Pro-Docs aquells treballs amb una durada mínima de 50 minuts produïts a l’Estat, emesos en canals televisius o plataformes digitals durant el 2018 (en obert o de pagament), i que no tinguin una versió de llargmetratge estrenada o amb previsió d’estrena en sales fins a la data d’entrega del guardó (el 15 de maig). El termini per presentar candidatura finalitza el 5 d’abril.

L’obra guanyadora es decidirà pel vot de les empreses associades a Pro-Docs i es donarà a conèixer durant la inauguració de la 22a edició Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona, que tindrà lloc del 15 al 25 de maig. Durant el certamen, els quatre treballs finalistes es podran veure a la plataforma online Filmin.

A més del reconeixement professional del sector, el documental guanyador rebrà un val de 1.000 euros de lloguer de material audiovisual a l’empresa 16nou, un any d’exhibició del projecte a Filmin, una acreditació professional per al DocsBarcelona de 2020, i un any de quota gratuïta com a soci de Pro-Docs.