L’empresari gironí Joaquim Vidal, propietari de Televisió de Girona i de la cadena de supermercats Valvi, s’ha convertit en el màxim accionista d’El Punt Avui en haver adquirit el paquet d’accions de l’encara president d’Hermes, Joan Bosch. Fonts dels treballadors han assegurat que l’operació s’ha tancat al preu simbòlic d’un euro, però Vidal ho ha negat argumentant que assumeix tot el deute de l’editora, segons informa l’ACN.

Aquest dijous s’ha signat un preacord entre Vidal i Bosch, el qual passarà a ser efectiu un cop li doni el vistiplau la junta general d’accionistes d’Hermes, que es celebrarà el proper 27 de març. Fins aleshores, el control de l’editora l’exercirà l’actual consell d’administració, del qual només renovarà Joan Vall i Clara: l’actual vicepresident del grup, que ha dirigit tota l’operació de canvi de propietari, serà nomenat nou conseller delegat.

Al nou consell d’administració també s’incorporaran dos dels fills de Joaquim Vidal, qui entén que aquest no és un projecte personal, sinó familiar. Amb tot, té la voluntat d’implicar en el projecte altres empresaris, i que la resta d’accionistes (690) no se’n desvinculin.

7 milions d’inversió

El nou propietari, que ja s’ha presentat al comitè d’empresa i als directius, ha assegurat que, si les vendes es mantenen com fins ara i no augmenten les despeses, es pot garantir la viabilitat econòmica del grup fins al 2014. Per fer-ho possible, s’ha compromès a invertir més de set milions d’euros.

El canvi de màxim accionista arriba gairebé un mes després d’haver executat un ERO que ha suposat la baixa de 49 treballadors. De fet, Vidal també ha dit que encara no pot assegurar que no hi haurà més acomiadaments. En tot cas, el que sí és segur és que l’equip directiu es reestructurarà.

Joaquim Vidal i Perpinyà va ser alcalde de Sant Gregori, població on va néixer el 1947,del 1983 al 1995 per CiU, i senador per Girona del 1996 al 2000. A banda de Valvi, també és propietari de l’empresa Cosal (Comercial de Serveis Alimentaris).

En el camp dels mitjans, Vidal ha estat vinculat a Televisió de Girona des dels inicis, però des del 2006 , quan va adquirir el 80% de les accions d’Antena Local (empresa del grup Zeta), n’és el principal accionista i el president del consell d’administració. A banda, Joaquim Vidal era el propietari de Canal Nord, cadena privada de Figueres que va tancar al desembre.

[Notícia ampliada divendres 17 de febrer a les 8.15 h]