Nou mesos després de formalitzar l’entrada de Joaquim Vidal com a principal accionista d’Hermes Comunicacions, el seu consell d’administració ha aprovat un nou organigrama. Segons el grup, la reestructuració es basa en compartir i fer eficients tots els productes vinculats a Hermes i culmina un procés intern pensat per als projectes que es posaran en marxa al llarg del 2013.

Així, el consell d’administració va aprovar la setmana passada una nova estructura que en el seu primer nivell incorpora Ricard Forcat com a adjunt al conseller delegat (Joan Vall i Clara) així com deu responsables de productes i/o departaments.

Xevi Xirgo és el màxim responsable dels continguts periodístics d’El Punt Avui, i Emili Gispert d’El 9 Esportiu. Toni Muñoz és al capdavant dels serveis a la redacció que comparteixen els diferents productes del grup (fotografia, correcció, maquetació, infografia, disseny i informació de serveis); Josep Madrenas és el responsable del web i sistemes, i Albert París de la comunicació del grup i la relació amb els mitjans.

A banda, Anna Maria Ribas és la responsable de la gerència comercial; Miquel Fuentes és el cap d’administració i recursos humans; Lluís Cama és el responsable de l’àrea de producció i logística (amb Jaume Batchelli com a cap de producció), i Concepció Casals és la responsable del departament distribució.

Redacció única

El Punt Avui també ha reorganitzat la seva estructura periodística per treballar com una única redacció que proveeixi els continguts tant del diari com d’altres continguts d’Hermes. Xirgo continua com a director d’El Punt Avui i Carles Ribera de sotsdirector. En un primer nivell l’estructura periodística es completa amb Pepa Masó com a directora adjunta d’informació general; Jordi Grau, director adjunt de formats especials, i Lluís Martínez, director adjunt de tancament, qui també coordina les relacions que el diari té amb les universitats i els estudiants.

Per la seva part, Joan Rueda és el director adjunt de territoris i coordina la feina de la vintena de redactors que tenen distribuïts pel país, tant per al diari com per a altres productes. Els continguts de cultura del grup recauen sota la responsabilitat del director adjunt Joan Ventura.

A banda, Xevi Sala ha estat nomenat nou director adjunt del grup amb responsabilitat sobre l’edició de les comarques gironines.

Consell editorial

El passat 20 d’octubre es va constituir el nou consell editorial d’Hermes Comunicacions, fruit de la fusió de l’anterior consell editorial de l’Avui i de la comissió permanent del consell editorial d’El Punt. Als membres provinents dels dos consells, que s’hi han integrat en una gran majoria, s’hi ha afegit l’empresari del sector carni Xavier Albertí, qui ha assumit la presidència d’aquest òrgan consultiu.

El consell es completa amb Joan Villarroya (vicepresident), Joan Ballester, Maria Favà, Lluís Foix, Rosa Font, Jordi Maluquer, Jaume Oliveras, Vicent Sanchis, Llorenç Soldevila i Antoni Vila Casas.

El consell editorial ha rebut l’encàrrec d’analitzar els grans temes periodístics de l’editora i els projectes de futur més que no pas el seguiment del dia a dia dels productes. Es reunirà trimestralment i hi seran presents sempre els membres del consell d’administració i els directors dels tres grans blocs redaccionals de l’editora, així com el defensor del lector, Pep Collelldemont. Els responsables dels diversos productes i de les seccions del diari també hi assistiran en funció dels temes que s’hagin de tractar.

Consell de lectors

Segons Hermes, en un futur pròxim es crearà un consell de lectors que es pdoran adreçar als responsables del diari de manera directa per comunicar les seves opinions, propostes o inquietuds. Els responsables periodístics també respondran les aportacions que hagin fet els lectors.