A partir d’aquest diumenge, El Punt Avui torna a apostar per la informació de proximitat amb quatre noves edicions territorials. De moment, llança les de Barcelona, Lleida, Maresme i una conjunta per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, les quals se sumen a la de Girona. Es tracta de la primera etapa d’un projecte que a curt termini preveu més “desconnexions” territorials en l’àmbit de l’edició de Barcelona, que ara abastarà tota la demarcació, segons explica el mitjà.

D’aquesta manera, es recupera el projecte inicial d’El Punt, que va posar en marxa diverses edicions territorials per assentar-se més enllà de les comarques gironines. Una iniciativa que va topar amb la crisi i es va desmantellar quan es va fusionar amb l’Avui, quedant-se tan sols amb l’edició nacional i la de les comarques gironines.

A partir de diumenge, doncs, cada edició territorial tindrà vuit planes dedicades a la informació local, les quals s’ubicaran en la part central del diari, excepte la de Girona, que es mantindrà al principi i disposarà de més contingut, com fins ara. A continuació, hi haurà dues planes amb un resum del més important de la resta d’edicions territorials.

A més, les quatre noves edicions tindran dues portades, la nacional, a la primera plana, i la pròpia de cada territori, a la contraportada, les quals es podran intercanviar a criteri de la direcció segons la rellevància de la informació.

Nova estructura per als continguts generalistes

Les edicions de proximitat no són l’única novetat que presentarà El Punt Avui. A partir del proper 28 l’estructura dels continguts d’àmbit general es reformula per tal de “facilitar el periodisme de selecció” i reforçar la “condició de diari de referència nacionalment compromès”.

En concret, els continguts generalistes es presentaran a partir de dues grans seccions: Nacional i Europa-Món, les quals seran “més obertes i transversals” i inclouran continguts de les actuals seccions de Política, Societat i Economia. Per la seva part, Punt de vista i Cultura es mantindran com fins ara.

Nou web

Finalment, El Punt Avui també renova el seu web amb un nou disseny més adaptable a tots els terminals mòbils, i amb un model de distribució de les notícies més integrat a les xarxes socials.

A més, ha iniciat un procés per anar adaptant al nou sistema tots els continguts dels diferents productes del grup, com ara els setmanaris Presència, Cultura i L’Econòmic; L’Esportiu, i Catalonia Today, a banda de potenciar la difusió per internet dels continguts audiovisuals d’El Punt Avui TV, als quals es podrà accedir des del remodelat portal. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram