L’Arts Santa Mònica acull aquest dijous i divendres la primera edició de la Cimera Internacional Anima’t, que reuneix els principals canals infantils de televisió del món (entre les quals la BBC, Al-Jazeera, Channel 5 o France Télévisions) amb les empreses d’animació catalanes. Es tracta de la primera trobada d’aquestes característiques que es fa a l’Estat i tindrà continuïtat amb periodicitat anual.

La cimera s’ha programat entre el Mipcom de Canes i el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges per aprofitar les sinergies, i té l’objectiu d’ampliar el mercat per al sector de l’animació català, les empreses del qual suposen el 35% de quota de mercat de l’Estat.

Durant els dos dies, les empreses d’animació exposaran els seus projectes als responsables d’adquisicions de les cadenes i rebran formació per part de responsables de sèries d’èxit i d’experts en finançament de producció audiovisual. A més, professionals de totes les branques del sector de l’animació assistiran a sessions de pitchings, classes magistrals i conferències.

Anima’t està organitzat pel Departament de Cultura amb la col·laboració del Festival de Sitges, TV3, Animats, Diboos, Catalan Films & TV, Proa, Icex i Media Antena Catalunya.