Una part de la secció d''El Temps'.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha guardonat Televisió de Catalunya “en reconeixement a la tasca de difusió i divulgació de la meteorologia i del seu vocabulari, i la capacitat per despertar la curiositat pels fenòmens meteorològics”. La secció d’El Temps de TV3 va rebre la distinció aquest dijous en l’acte de celebració del 20è aniversari de la creació de l’SMC, realitzat al Palau de la Generalitat.

En l’acte, el cap d’El Temps, Tomàs Molina, va destacar “la bona aliança entre la societat i els observadors meteorològics, les universitats i els centres de recerca que formen professionals i al mateix temps desenvolupen i lideren la recerca, les institucions que vetllen per la seguretat dels ciutadans i el Servei Meteorològic de Catalunya”. A més, va ressaltar “la necessitat d’articular de manera coral el millor servei públic, que permet salvar vides i béns, i fer la vida de les persones més senzilla”.

Coincidint amb la celebració de les dues dècades de servei, l’SMC va atorgar sis premis per haver contribuït durant aquests anys en la promoció del coneixement i la recerca, l’observació, la formació, la difusió i la divulgació de la meteorologia i en l’enfortiment dels vincles de comunicació entre institucions. A banda de TV3 també es va guardonar la Càtedra de Física de l’Aire de la Universitat de Barcelona, la Càtedra de Geografia Física de la UB, l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM), l’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM), i l’exadjunta del president de l’AEMET, Charo Díaz Pabón.