Els fotoperiodistes Jordi Borràs, Roser Vilallonga i Àngel García han presentat dues querelles contra agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra per la seva actuació quan cobrien les protestes al voltant de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona contra la nova tongada d’empresonaments polítics (el 23 de març) i la detenció del president Carles Puigdemont (el 25).

Una de les denúncies s’ha presentat conjuntament pels tres fotoperiodistes, que el dia 23 van ser colpejats malgrat anar perfectament identificats com a premsa, gràfica, i als quals se’ls va impedir fer la seva feina.

La segona querella és únicament d’Àngel García, qui denuncia que va estar a punt de ser atropellat per una furgoneta dels antiavalots. La seva defensa considera que els fets podrien ser constitutius d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa acabada, un altre de lesions consumades i en grau de temptativa, un delicte contra la integritat moral i un darrer de coaccions, segons informa la Directa.

Segons el relat dels fets presentat al Jutjat de Guàrdia, diverses furgonetes dels Mossos van irrompre conduint temeràriament, a gran velocitat i amb canvis bruscos de direcció, a la cruïlla dels carrers Aragó i Roger de Llúria, després que minuts abans haguessin dispersat els manifestants a l’alçada del carrer València.

Amb la denúncia s’ha aportat un vídeo on es veu com García es va haver d’apartar per esquivar la furgoneta, que el va arribar impactar arrencant-li el rellotge.

Segons la denúncia, els fets han produït en García una greu afectació psicològica i emocional, i el temor de repetir-se fets similars ha impedit que des d’aquell dia hagi pogut treballar en situacions amb aglomeracions de gent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram