El canal esportiu de Televisió de Catalunya (TVC) veurà ampliada la seva cobertura el 12 d’agost, quan culminarà un nou desplegament del senyal del segon múltiplex. D’aquesta manera, el senyal d’Esport3 arribarà al 97,3% de la població de Catalunya, augmentat un 6,5% la cobertura total. El procés, que beneficiarà més de 250 poblacions, es va iniciar el passat 10 de juny.

El nou desplegament implica la incorporació de 59 centres reemissors nous als 49 que hi havia fins ara, els quals donaven cobertura al 90,8% de la població. Per la complexitat de l’orografia catalana, és necessari incrementar el nombre de reemissors –en aquest cas ha calgut fer-ho un 120%– per poder anar millorant la cobertura actual. De totes maneres, TVC continua treballant amb l’objectiu de fer arribar el senyal del segon múltiplex a pràcticament la totalitat de la població a finals d’aquest any.

El segon múltiplex, per on també passen IB3 i TV3 HD, i fins fa un any Canal 9, a principis del 2010 tenia una cobertura del 75% de la població. Segons va explicar la directora de TVC, Mònica Terribas, al març, els problemes de recepció afecten especialment les Terres de l’Ebre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram