El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que la UTECA va presentar contra la suspensió del repartiment de la TDT, i obliga el Govern espanyol a executar la supressió de nou canals. Això implica que Atresmedia renunciï a tres canals (un d’Antena 3 i dos de La Sexta), Mediaset a dos més (un de Telecinco i un altre de l’antiga Sogecable), i Net TV i Veo TV a dos cadascuna.

La sentència es remunta al desembre del 2012 arran d’una denúncia d’Infraestructuras y Gestión 2002, i posteriorment l’Executiu espanyol va aprovar donar-ne “compliment estricte”, malgrat ho va lligar al pla del dividend digital i va permetre que els nou canals afectats continuessin emetent transitòriament fins que aquest culminés.

La patronal de les TV privades va recórrer la primera part de l’acord del Consell de Ministres, però ara ha estat desestimat. En canvi, els Suprem sí que ha acceptat el recurs de l’empresa denunciant on demanava anul·lar la segona part de l’acord i, per tant, que s’executés la sentència sense més demora.