El Tribunal Suprem considera que les col·laboracions radiofòniques regulars i continuades tenen una “naturalesa laboral”. Així ho ha establert en el litigi que mantenia el periodista Carlos Carnicero amb la Cadena SER pel seu acomiadament. L’octubre del 2012, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ja va dictar sentència en el mateix sentit, però l’empresa va recórrer. Ara, el TS a rebutjat el recurs de la SER i ha donat la raó al periodista, que va ser acomiadat el juliol del 2011 després de 17 anys de col·laboracions.

Segons el Suprem, en la relació que mantenien ambdues parts “hi concorren les notes característiques del contracte de treball”, tot i no tenir un horari establert, ni ser necessària la seva presència física a l’emissora, i malgrat cobrar a través d’una societat de la qual Carnicero n’era l’administrador únic.

El periodista va denunciar l’empresa reclamant la seva condició de treballador per compte aliè i perquè es reconegués com la seva sortida com a acomiadament improcedent. El Suprem reconeix la relació laboral, però no es pronuncia sobre l’acomiadament, cosa que haurà de fer el Jutjat de Primera Instància. A més, el TS ha comunicat la resolució a la Seguretat Social i a l’Agència Tributària “als efectes oportuns”.