La Sala Social de l’Audiència Nacional ha desestimat la demanda contra l’ERO de Radiotelevisió Valenciana presentada fa gairebé tres anys per la CGT, i a la qual es van adherir més recentment CCOO, STAS-IV, UGT, CSIF i USO. El tribunal sentencia que tant l’acomiadament col·lectiu com la llei de tancament de RTVV que el va provocar s’ajusten a dret. A més, també conclou que no hi ha successió d’empreses entre RTVV i la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

La CGT ha mostrat la seva decepció per una sentència que dóna per bons els arguments defensats pels representants de la Generalitat en el judici celebrat el passat 11 de gener, i ja ha anunciat que presentarà un recurs davant el Tribunal Superior, per a la qual cosa buscaran un acord amb la resta de sindicats.

On respiren més tranquils és al Govern valencià, ja que la sentència de l’Audiència permet continuar sense traves amb la posada en marxa de la nova radiotelevisió pública. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat satisfet per la sentència i ha assenyalat que ara s’entra en “un espai de major seguretat jurídica”.

Per la seva part, el president del comitè d’empresa de RTVV, Albert Vicent, ha admès que no s’esperaven una resolució en aquest sentit, i ha afirmat que havia estat un “colp molt dur” per als extreballadors. “Qui celebra hui la sentència són els diputats del Partit Popular, que van tancar la tele, i els dos partits del Consell [PSPV i Compromís] que han assumit els arguments del PP; poden estar els tres celebrant la sentència conjuntament”, ha etzibat Vicent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram