El ple del Congrés dels Diputats ha elegit la periodista Rosa María Mateo com a administradora única provisional de RTVE. En la segona votació, la periodista ha obtingut el suport necessari amb 180 vots a favor (superant així els 176 requerits per a la majoria absoluta), 131 nuls i 1 en blanc.

Mateo ha rebut el vot favorable de PSOE, Podem, PNB, Esquerra, Compromís, PDeCAT i els partits canaris, mentre que el PP ha provocat els vots nuls, i Ciutadans s’ha tornat a absentar de l’hemicicle, com en totes les votacions precedents per renovar l’ens públic.

El Reial decret llei aprovat pel Govern espanyol per renovar la cúpula de RTVE per la via urgent preveia poder nomenar un administrador únic provisional si no s’aconseguia escollir un nou consell d’administració al Congrés i al Senat, cosa que finalment es va frustrar per un sol vot. En la primera votació, dimecres, Mateo va obtenir 168 vots favorables en lloc dels 234 necessaris corresponents als dos terços de la cambra.

Rosa María Mateo exercirà com a administradora única fins que es resolgui el concurs públic per renovar el consell d’administració de la corporació pública endegat la setmana passada, el procés del qual es podria allargar tres mesos.

La periodista va iniciar la seva trajectòria el 1963 a RNE, i tres anys més tard va passar als serveis informatius de TVE, on va presentar Informe semanal i diferents edicions del Telediario. El 1993, Mateo va fitxar per Antena 3, on va conduir els informatius de cap de setmana i de la nit fins que deu anys més tard va ser acomiadada en el marc d’un expedient de regulació d’ocupació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram