El proper dilluns, l’Ateneu Barcelonès acull, a les 19 h, el debat Els mitjans de comunicació i la independència, organitzat per l’Associació d’Amics de la UAB. Amb la sessió, que no comptarà amb la intervenció de periodistes, es vol analitzar i reflexionar sobre paper que estan realitzant els mitjans catalans i espanyols en el debat sobre una possible independència de Catalunya.

Els ponents són Joan Botella, professor de Ciència Política de la UAB i exmembre del CAC; Salvador Cardús, professor de Sociologia de la UAB; Ana Sanz, professora de Dret de la UB, i Josep Maria Vallès, professor de Cièncie Política de la UAB i exconseller de Justícia.

La sessió, plantejada a nivell acadèmic, vol examinar com actuen els mitjans; la seva aportació de dades i opinions a la ciutadania; el nivell d’objectivitat, la capacitat explicativa i d’imposar les seves pròpies agendes temàtiques, i els nivells de dependència i independència de les formacions polítiques i dels grups de pressió social i econòmica.

En el debat també es vol analitzar com està influint en l’actuació i les línies editorials dels mitjans tradicionals, tant en el sector públic com en el privat, la crisi específica del sector i la irrupció dels mitjans digitals.