El viatge del judici a l’ERO de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha tornat al punt de partida. Finalment, el Tribunal Suprem ha decidit que la sala social del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià és la competent per decidir sobre les demandes presentades pels sindicats contra l’ERO aplicat per l’empresa. És a dir, la mateixa sala on s’havia de celebrar el judici el passat 6 de novembre.

Tant el TSJ com l’Audiència Nacional s’havien declarat no competents per jutjar el cas, per la qual cosa el Suprem ha hagut d’intervenir. Aquest argumenta que l’expedient de regulació de RTVV només afecta la plantilla del País Valencià, per la qual cosa ha de ser el TSJ qui s’encarregui del cas.

Retarden l’acomiadament de treballadors

A banda, aquest dijous la direcció de la radiotelevisió pública va comunicar la sortida de 130 treballadors a finals de mes en el marc de l’ERO que està executant. Així, finalment ha endarrerit l’acomiadament de 66 treballadors fins al 31 d’agost, quan finalitza el període d’aplicació de l’expedient.

Tot i l’ajornament, el comitè d’empresa avisa que la sortida de 130 treballadors al juny afectarà la programació. Al setembre, com ja vam informar dimecres, les emissions de RTVV no estan garantides per la manca de tècnics, com ja ha reconegut la pròpia direcció de l’empresa.