La publicació degana de la informació del sector de la logística, el transport i les infraestructures, El Vigía, ha posat fi a una trajectòria de 125 anys. L’editora de la històrica capçalera atribueix el tancament a dos factors: la “difícil” conjuntura econòmica provocada per la pandèmia i els “problemes heretats” de l’anterior propietat.

El juliol de 2018, l’editora Eaxa Press (creada per part de la plantilla d’El Vigía) va adquirir el mitjà traient-lo del concurs de creditors en què es trobava des de finals de 2017. Segons explica, quan ja havia recuperat el “llindar de rendibilitat econòmica i de credibilitat”, el Jutjat va resoldre que s’havia de responsabilitzar dels deutes no satisfets per l’anterior propietat.

La conjunció de la resolució judicial i la dràstica caiguda d’ingressos provocada per la pandèmia han estat “obstacles insalvables” per a Eaxa Press, que el mes passat va presentar un concurs de creditors que clourà properament amb la dissolució de l’empresa.

El Vigía va néixer el 1895 centrada en l’entorn portuari de Barcelona i progressivament s’hi va anar incorporant el de Tarragona, fins que el 2005 la publicació es va projectat a tot l’Estat.