Cada vegada es parla més del món casteller als mitjans de comunicació, però no sempre es fa amb coneixement suficient. Així ho creu la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), que organitza unes sessions d’introducció als castells per als periodistes no especialitzats en el món casteller que han de tractar temes relacionats amb aquest àmbit.

Les sessions, gratuïtes, introdueixen el món casteller i aporten la informació bàsica i les pautes que poden seguir els periodistes a l’hora de redactar les informacions. La propera sessió serà el 28 de juny, de 10 a 13.30 h, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a Barcelona.

La sessió consta de la projecció de l’audiovisual Castells: torres humanes de Catalunya, i de tres xerrades: Els castells en el seu millor moment, a càrrec de Guillermo Soler, periodista i gerent de la CCCC; Què cal saber per entendre una actuació castellera?, amb la periodista i castellera Aina Serra; i Aprendre a interpretar els castells. Aproximació tècnica, a càrrec de Jordi Andreu, excap de colla i col·laborador en diversos mitjans.

La de Barcelona és la tercera sessió que es realitza. La primera es va fer a principis de juny a Televisió de Catalunya, i la segona el passat dijous a la seu de la demarcació de Tarragona del CPC.