“Açò no ha fet més que començar. Ens vorem a la negociació, en les mobilitzacions i als tribunals”, va dir Salut Alcover, vicepresidenta del comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), després que el consell d’administració de l’ens aprovés un ERO que suposarà l’acomiadament del 76% de la plantilla. La mesura va rebre el suport dels set representants del PP i el vot en contra dels cinc de l’oposició. Posteriorment, els populars van acabar sortint per la porta de la cuina d’un restaurant i en cotxes de la policia entre una pluja d’ous.

Ocupació del consell

Durant tota la tarda i el vespre d’aquest dimecres, més de 300 persones es van concentrar davant de la seu del consell d’administració de RTVV contra l’expedient de regulació que farà fora 1.295 dels 1.695 treballadors.

Les protestes, però, van iniciar-se al migdia, quan els representants sindicals van ocupar la sala del consell durant més de tres hores demanant reunir-se amb els seus membres. Segons els sindicats, el president de l’ens, Miguel Domínguez, volia desallotjar-los per la força, però finalment, amb la mediació de la policia, es va aconseguir que dos representants del comitè d’empresa poguessin exposar els seus argumenta contra l’ERO davant dels consellers.

Com era de preveure, no va servir de gaire. Ara, un cop aprovat l’ERO, empresa i sindicats han de negociar les condicions. Amb tot, si en aquest període no hi ha acord, la direcció el podrà aplicar unilateralment.