El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha publicat el número 45 de Quaderns del CAC, dedicat monogràficament a la temàtica Comunicació, mitjans i gènere. L’objectiu és posar el focus sobre la problemàtica dels desequilibris de gènere i enriquir el debat al respecte.

La publicació inclou els articles: Representacions de gènere als mitjans de comunicació més enllà de la televisió: anàlisi dels estereotips d’abans i d’ara (de Cláudia Álvares, l’autora convidada); El tractament informatiu de les violències masclistes. Context i evolució (Laura Rodas i Mònica Gasol Tost); Discursos feministes i vídeos de youtuberes: límits i horitzons de la politització jo-cèntrica (Núria Araüna, Iolanda Tortajada i Cilia Willem); La presència d’estereotips de gènere en la publicitat de joguines. Dues dècades d’anàlisis (Mònica Gasol Tost, Carles López, Carmina Puig Sobrevals i Isabel Sánchez), i El fet trans a TV3. Anàlisi de la representació de la diversitat de gènere en el documental televisiu i la seua recepció (Marina García Blanes).

A banda del monogràfic, el nou Quaderns del CAC també inclou les habituals crítiques de llibres, així com revista de llibres, revistes i webs.