Catalunya Informació, iCat i Catalunya Música van estrenar dimecres noves skills que permeten escoltar els seus directes des de qualsevol dispositiu amb Alexa, i s’uneixen a Catalunya Ràdio, que va estrenar la seva skill a mitjan setembre. D’aquesta manera, els directes de totes les emissores del grup ja estan disponibles al servei de veu d’Amazon.

Les tres noves skills disposen també d’una identitat sonora totalment renovada, més àgil i dinàmica, dissenyada especialment per als nous entorns digitals de consum d’àudio.

“Amb aquest desplegament, des de la ràdio pública fem un gran salt endavant en l’aposta tecnològica per ser presents als nous dispositius de consum de ràdio en què s’estan convertint els assistents de veu, i Catalunya Ràdio esdevé líder en innovació arreu de l’Estat”, afirma Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA.

“Actualment, l’skill de Catalunya Ràdio a Alexa té més de 6.000 usuaris i volem aprofitar aquesta nova plataforma per potenciar l’ús dels assistents de veu vinculat a la ràdio”, destaca Gordillo. Les dades indiquen que un 7% dels internautes ja tenen un altaveu intel·ligent, i que un 40% d’aquests corresponen a l’Alexa d’Amazon.