El Club Obert d’Editors (CLABE) ha demanat al Govern espanyol que s’inclogui la premsa, en tots els seus formats (paper i digital), periodicitats i temàtiques en el “bo cultural” de 400 euros per als joves que compleixin 18 anys el 2022. L’associació ha traslladat la petició al president de l’Executiu, Pedro Sánchez i al ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta.

“Els mitjans de comunicació són part de la indústria cultural i un suport imprescindible per a l’estabilitat democràtica i la cohesió social; fomentar l’aproximació de les generacions més joves als mitjans de comunicació és determinant per a la sostenibilitat democràtica, social i econòmica a Espanya”, assenyala el president de CLABE, Arsenio Escolar.

El “bo cultural jove”, anunciat per Pedro Sánchez la setmana passada, consistiria en un “ajut directe” de 400 euros per destinar a la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa.

Amb aquesta iniciativa, el Govern espanyol pretén “seguir protegint els joves” i donar “més ajuts per a l’emancipació”, va dir Sánchez, qui va afegir que la mesura permetrà “donar un cop de mà” a la indústria cultural de l’Estat, “acostant encara més” els joves als escenaris i a la lectura.