Unidad Editorial ha aprovat l’aplicació de diferents expedients de regulació temporal d’ocupació per a tot el personal de les empreses del grup per un període de quatre mesos.

A El Mundo ha proposat una reducció de jornada i sou del 100% per a 23 treballadors; del 40% per a 24, i del 25% per a 141. El diari a més a prescindit de les edicions de les Illes Balears i País Valencià, que han quedat sota mínims i com a meres corresponsalies.

En el cas d’Expansión, l’empresa proposa una reducció de jornada i sou per a les 120 persones en plantilla: del 100% per a l’11%; del 40% per al 2%, i del 30% per al 87%.

Els comitès d’empresa d’El Mundo i Expansión consideren que uns percentatges tan alts són “inadmissibles”, ja que, amb les retallades dels ERO executats els darrers anys, acumulen una sobrecàrrega de treball que s’ha incrementat amb la pandèmia del coronavirus.

Pel que fa al diari esportiu Marca, s’aplicarà una reducció de jornada i sou per a tota la plantilla del 30% durant els dos primers mesos, i del 25% els dos següents.

Finalment, l’empresa corporativa d’Unidad Editorial reduirà el 100% de jornada i sou a 61 treballadors; el 70% a 31; el 40% a 27, i el 20% als 151 restants.

El personal de Marca i de l’empresa corporativa han aprovat els respectius expedients de regulació.

 

Font: FeSP