La 12a edició dels Premis GAC –atorgats pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i l’Associació Art Barcelona– han distingit el programa Territori contemporani, produït per Vallès Oriental Televisió i la Xarxa de Comunicació Local, en la categoria de mitjà de comunicació.

El jurat destaca que l’espai “ha visibilitzat i emfatitzat la riquesa del teixit artístic del territori català respecte a la capital, i ha donat veu, amb una visió transdisciplinar, a artistes i agents culturals d’arreu”.

El veredicte afegeix que es tracta d’una “proposta d’especial mèrit per la pràctica inexistència de programes televisius sobre art contemporani al nostre país”.

Els Premis GAC 2019 es van lliurar aquest dimecres en el marc de la Nit del Galerisme.

Aquest és el segon guardó que Territori contemporani rep en poc temps. A l’abril, els Premis ACCA de l’Associació Catalana de Crítics d’Art van distingir el programa en la categoria de crítica d’art per “donar visibilitat i posar en valor el teixit artístic del territori català, donar veu a artistes i agents culturals, i articular relats entre diferents iniciatives i manifestacions artístiques”.