Carles Heredia a la sortida de la comissaria dels Mossos a Valls (foto: Núria Torres / ACN).

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous el periodista Carles Heredia, a qui acusen dels delictes d’atemptat contra l’autoritat, desordres públics i lesions lleus a un agent (suposadament amb el pal d’una bandera) durant una protesta contra un acte de Vox a Valls el passat 7 de febrer. Heredia nega els fets i assegura que és un “muntatge” policial.

El periodista ha estat detingut quant estava a punt d’entrar a treballar a Concactiva, el centre d’iniciatives empresarials de Montblanc. Agents de paisà l’han emmanillat portat a la comissaria de Valls per passar a disposició judicial via telemàtica.

Heredia s’ha negat a declarar i ha sortit a quarts d’una en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici. “És tot un muntatge, una persecució a l’independentisme organitzat”, ha declarat, segons recull l’ACN.

Detenció ‘esperada’

Carles Heredia ja havia avisat el mes passat que en qualsevol moment podria ser detingut. Segons va explicar via Twitter, el 16 de juny va rebre una trucada des d’un número ocult del Grup d’Investigació d’Ordre Públic de la Brigada Mòbil, per comunicar-li que estava denunciat i citar-lo a declarar. “Constant la manca de seriositat i l’absoluta certesa de no haver comès cap dels delictes que se m’imputen, no vaig acudir a aquella citació”, explica.

El periodista explica en un comunicat que, en la protesta de febrer contra el míting de Vox a Valls, hi va haver “una mobilització tranquil·la que només va ser alterada per unes càrregues sense cap mena de sentit per part de la BRIMO”. Heredia recalca que, el mateix dia, va fer un seguiment de la mobilització a les xarxes socials i va denunciar “l’actuació policial desmesurada que hi va haver”.

Al juny, Carles Heredia ja ressaltava que la denúncia coincidia amb la seva activitat en xarxes i mitjans “denunciant la impunitat i brutalitat de la BRIMO i els seus abusos, així com la connivència del propi Govern”.