Agents de la Unitat de Delictes Informàtics dels Mossos d’Esquadra han entrat a TV3 aquest dijous amb una ordre judicial per escorcollar una part de les instal·lacions de Sant Joan Despí arran de la filtració de dades laborals i salarials de la plantilla que es va produir l’agost del 2012.

Paral·lelament, els Mossos han detingut al seu domicili de Castelldefels al presumpte responsable de la filtració, un treballador de l’àrea de postproducció amb un alt coneixement informàtic, qui hauria entrat als correus del president de la CCMA, Brauli Duart, i del director de TV3, Eugeni Sallent. Després dels respectius escorcolls, la policia s’ha endut sis ordinadors i material informàtic.

Els fets es remunten a l’agost de fa un any, quan alguns treballadors van rebre un correu des de l’adreça de Duart amb un document que contenia dades laborals i salarials de tota la plantilla, i que incloïa el càlcul detallat del que costaria el seu acomiadament amb data de 31 de desembre del 2012 (quan finalitzaven els convenis laborals i l’acord amb l’anterior direcció per evitar acomiadaments). Les úniques absències de l’informe eren els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, el director d’estratègia i marca, i els membres del consell de govern de la CCMA.

L’ens va atribuir l’enviament a un presumpte pirateig del correu de Duart, i va deixar la investigació dels fets en mans dels serveis informàtics i dels Mossos d’Esquadra. Per la seva part, el comitè d’empresa va remarcar que les dades eren confidencials, i que aportaven informació que feia temps que reclamaven i que des de la direcció se’ls havia negat. Entre la plantilla es va veure la filtració com una estratègia de cara a negociar el nou conveni col·lectiu i/o justificar un possible ERO.