Una setmana després del tancament del setmanari DV (antic Diari de Vilanova) i l’acomiadament de tota la seva plantilla, als quioscos ha aparegut com si res un nou periòdic, ara sota la marca DV – El Diari de la Ciutat.

La seva editora és Gràfiques Arellano, constituïda el març de 2017, amb seu a Barcelona, i sense que se li coneguin altres productes periodístics. El propietari és Salvador Arellano, qui consta com a administrador únic d’una vintena d’empreses (la més antiga de 2010) amb objectes socials molt variats.

En l’editorial del primer número, Arellano explica que el nou setmanari estava previst que sortís al carrer el proper 1 de juny, però que la “difícil situació” de l’anterior editora, DV Digital, ha “precipitat els esdeveniments”, assenyala en un text farcit de faltes de tot tipus. A banda dels crònics problemes econòmics, Hisenda havia embargat els béns de l’empresa.

En la nova publicació no ha participat la redacció acomiadada una setmana abans. De fet, a banda de les poques columnes d’opinió que es mantenen, cap de les informacions està signada, i en l’espai d’informació corporativa l’únic nom que hi consta és el de l’enigmàtic administrador. Tampoc s’han reactivat ni l’edició digital ni els perfils a les xarxes socials. 

El DV es va començar a publicar el 20 de maig de 2017, nomenclatura forçada per l’embargament de la històrica capçalera Diari de Vilanova per part d’Hisenda. El relleu es va acompanyar d’un canvi d’empresa (comandada pel mateix editor, Isidre Cunill) per evitar carregar amb els deutes que arrossegava l’anterior. Tot i així, menys d’un any després, no va poder evitar el tancament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram