El documental A les fosques. La memòria de la Tortosa bombardejada, dels periodistes Andreu Caralt, Oriol Gracià i Esther Benet i l’antropòloga Maite Hernández, ha guanyat la cinquena edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, atorgat per la demarcació del Col·legi de Periodistes i dotat amb 1.000 euros.

El treball recull testimonis de supervivents dels bombardejos que va patir Tortosa durant la Guerra Civil a càrrec de l’Aviació Legionària italiana i la Legió Còndor.

El jurat ha valorat “l’aprofitament de la força d’uns testimonis que, a través d’un relat en primera persona, han permès reconstruir un interessant episodi històric”. També ha destacat “el valor d’unir en un únic document un ventall tan ampli de veus”.

Els altres dos finalistes d’aquesta cinquena edició han estat el documental Desconnectats, dirigit i elaborat per Toni Royo, Santi Valledepérez de Films Nòmades i l’empresa de disseny ABS; i la sèrie d’articles sobre el maqui Francisco Serrano, del periodista Òscar Meseguer, publicats al setmanari l’Ebre.

En aquesta edició del Premi Terres de l’Ebre de Periodisme s’havien rebut 17 treballs. El jurat estava format pels periodistes Amparo Moreno, Josep Bayerri, Joana Pardos, Fàtima Llambrich i Anna Ferràs.

El lliurament va tenir lloc el passat divendres a la Unió Filharmònica d’Amposta. L’acte també va incloure una conversa sobre els mitjans de comunicació públics a Catalunya entre el periodista i editor del Telenotícies migdia de TV3, Carles Prats, i el president de la Demarcació de les Terres de l’Ebre del CPC, Josep Baubí.

A més, el Col·legi de Periodistes va fer un reconeixement al programa La ciutat al dia, d’Amposta Ràdio, per haver complert 25 anys ininterromputs en antena.