La junta directiva de l’Associació de la Premsa de Madrid ha fet públics els guanyadors de la 78a edició dels guardons que atorga anualment. Enguany, el Premi APM al periodista jove de l’any és per al barceloní Aitor Sáez, per la cobertura de diversos esdeveniment a l’Amèrica Llatina, com ara el procés de pau a Colòmbia, la mort de Fidel Castro o la situació a Veneçuela, a més de la crisi dels refugiats a Europa, difosos a Cuatro, eldiario.es, El Confidencial i La Razón. El veredicte destaca que tots els treballs estan “enfocats amb rigor i sensibilitat amb el dolor humà”.

El premi reconeix la tasca del periodista menor de 30 anys que més hagi destacat el darrer any. Aitor Sáez està establert a Colòmbia, on treballa com a freelance per als mitjans mencionats, a més de col·laborar en d’altres com l’Ara i Telecinco. Sáez, que es va iniciar a Ràdio Cerdanyola, també ha treballat al setmanari Cerdanyola al Dia, i en pràctiques a El País i BTV.

Per altra banda, l’associació ha concedit el Premi APM al millor periodista de l’any al grup de professionals espanyols que va participar en la investigació dels anomenats papers de Panamà: Mar Cabra, Marcos García Rey i Miguel Fiandor, del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ); Daniele Grasso, Jesús Escudero, Rafael Méndez i Carlos Hernanz, d’El Confidencial; Joaquín Castellón, Nacho Calle, Verónica Ramírez, Nacho Bernaldo de Quirós i Álvaro Rivas, de laSexta; Tomás Ocaña, aleshores a Univisión; i Álvaro Ortiz, Fernando Blat i Jorge Sancha, de Populate.

Per altra banda, l’entitat ha distingit els periodistes Juan Cruz, d’El País (Premi APM d’Honor a la trajectòria professional), i Nino Olmeda, de Servimedia (Premi APM al periodista especialitzat en Madrid).

Finalment, la junta directiva de l’APM ha atorgat la Placa d’Honor de l’entitat a títol pòstum al periodista mexicà Javier Valdez, del setmanari Ríodoce, assassinat el passat 15 de maig.

Els premis de l’Associació de la Premsa de Madrid es lliuraran el proper 20 de juny en un acte al parc del Retiro de Madrid.