La junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha decidit atorgar la Petxina Daurada 2019 a la periodista Yolanda García Hernández en reconeixement a la seva trajectòria.

El lliurament tindrà lloc aquest dijous, al Teatret del Serrallo de Tarragona, en el marc de la 27a edició de la Festa de les Petxines de la Informació.

García, una històrica de la ràdio tarragonina, actualment exerceix com a coordinadora del gabinet de comunicació de l’Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona.

Yolanda García va participar en la primera experiència de ràdio privada en català a Ràdio Mar Cadena 13 el 1984. Tres anys més tard es va incorporar a Cadena SER, passant per les emissores de Salou, Reus i Tarragona.

Durant onze anys, García va editar i presentar tot tipus d’espais, ocupant durant set anys el càrrec de directora de programes a Cadena SER Tarragona. Després va fer el salt a Tarragona Ràdio, treballant durant una dècada com a directora de programes i presentadora.

El 2011, la periodista va canviar la ràdio per algunes experiències televisives a Antena 3, laSexta i TAC 12. I el 2014 va passar dels mitjans als gabinets de comunicació, primer com a responsable de comunicació del GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut), i des de fa uns mesos com a coordinadora del gabinet de comunicació de l’ICS al Camp de Tarragona.

Durant la Festa de les Petxines de la Informació, els col·legiats votaran la Petxina Oberta (que premia les fonts informatives que faciliten la feina dels periodistes), la Petxina Tancada (un toc d’atenció a les fonts que l’han dificultat), i la Petxina Km. 0 (al producte periodístic de proximitat).