El tractament que alguns mèdia han realitzat sobre la retenció de set menors per unes suposades pintades relacionades amb la #PrimaveraValenciana, amb la identificació de la filla del portaveu de Compromís, Enric Morera, ha encès una altra polèmica al País Valencià. La Unió de Periodistes Valencians (UPV) ha hagut d’exigir “rigor” i demanar el “major respecte” en el tractament de la informació referida a menors en els mitjans.

En un comunicat, l’organització recorda, tant a les autoritats responsables de preservar la identitat dels menors com als mitjans, la necessitat de “respectar escrupolosament” la llei de protecció al menor. “En cap cas la transcendència pública dels pares dels menors afectats pot justificar un menyscabament en la seva protecció”, assenyala la UPV. La informació va ser publicada inicialment a l’ABC, i posteriorment també se’n van fer ressò El Mundo, Las Provincias i Levante-EMV.

Enric Morera va afirmar aquest dilluns que algunes fonts policials van posar a disposició de càrrecs del Partit Popular informació reservada. Per això, denunciarà davant la Fiscalia la filtració, però també les “difamacions” contra la seva filla, així com la “detenció irregular” de la menor i els “insults i amenaces” contra ella difoses a les xarxes socials “per part de militants, càrrecs públics i orgànics del PP i altres organitzacions de l’extrema dreta valenciana”.