El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va acollir aquest dimecres la Nit de les Revistes, la festa anual de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), durant la qual lliura els seus premis. En la 12a edició dels guardons, el jurat va decidir concedir el premi a la millor revista a Cuina, i el de millor nova publicació a Cotxes. El guardó a una persona va ser per la dibuixant Roser Capdevila, creadora de Les tres bessones.

A més, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es va endur el guardó a la millor editorial, per l’impuls de la seva publicació Vèrtex; la revista Cupatges a la millor acció digital, i Auriga a la millor acció promocional.

Pel que fa als guardons per votació popular, es va distingir Serra d’Or per la millor portada, mentre que el premi a la publicació més popular va ser per L’Avenç.

Durant la Nit de les Revistes també es va guardonar La Gaseta pel seu 25è aniversari, i Nous Horitzons, pel seu 50è aniversari. Finalment, el premi especial de la Junta a una persona va ser per a Salvador Balcells, per la seva “contribució apassionada i imprescindible durant dues dècades com a secretari tècnic de l’APPEC”.

Durant la vetllada, Lluís Gendrau, president d l’APPEC, va remarcar que les 142 revistes de l’associació tenen un milió de lectors en conjunt, i que 50 de les capçaleres ja estan aplicades a l’iPad des de fa més d’un any. Gendrau també va fer una crida a les revistes a ser capaces de reinventar-se.