La 32a edició dels Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual ha guardonat dos investigadors de la Universitat Pompeu Fabra, Cristina Sánchez Sánchez i Guillem Suau-Gomila.

La tesi doctoral La felicidad como problema y solución políticos, de Cristina Sánchez Sánchez, alumni de Publicitat i Relacions Públiques i del Màster en Comunicació Social, ha guanyat el primer premi, dotat amb 5.000 euros. El treball se centra en l’estudi de la felicitat entesa com una idea multidimensional que canvia cada cop que es construeix i la seva rellevància com a objectiu polític.

Per la seva part, Microblogging electoral: usos y funciones en Twitter de la política emergente española en las campañas electorales del 20 de diciembre de 2015 y del 26 de junio de 2016, de Guillem Suau-Gomila, alumni de Comunicació Audiovisual i del mateix màster i coordinador del grup de recerca Polcom, ha guanyat el segon premi, dotat amb 2.000 euros. La tesi analitza l’estratègia comunicativa a Twitter de Podem i Ciutadans en les eleccions referenciades.

Els premis del Consell de l’Audiovisual de Catalunya en aquesta edició han concedit una menció especial per a Big data y recomendaciones algorítmicas en las SVOD: el caso de Netflix, treball final de màster de Verónica Israel Turim, de la Facultat de Comunicació Blanquerna. La recerca analitza les transformacions del sector audiovisual a partir de l’aparició de les plataformes d’streaming i de subscripció de vídeos a la carta (SVOD), amb Netflix com a estudi de cas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram